
Ossenhaas Europees
Boterzacht voor een mooie prijs! Onze Europese ossenhaas komt uit verschillende landen in Groot-Brittanië. De runderen groeien op in de vaak groene 'highlands' waar ze gras en kruiden eten. Het vlees is boterzacht en is goed te combineren met jouw favoriete saus.
Perfect Gesneden-Ossenhaas Bestellen
De ossenhaas tournedos worden handgesneden tot perfectie door eigen ervaren slagers van de Valk Versmarkt. Zo ontvangt u mooi voorgesneden en geportioneerde tournedos, perfect op maat en direct pan-klaar. U hoeft het alleen nog even op smaak brengen met peper en zout naar wens.
Welke portie moet ik kiezen?
U kunt momenteel kiezen tussen 2x 150 gram en 2x 200 gram ossenhaas tournedos. Een 150 gram ossenhaas tournedos is een mooi formaat en vaak net een tikkeltje groter dan wat u in een restaurant zou krijgen.
Wie echt van een flinke steak houdt kan voor de 200 gram gaan. Houdt dan wel rekening met een langere en andere bereidingstijd.
Ossenhaas op de BBQ bereiden
Graangevoerd Rundvlees | Dikte/Gewicht | Methode | Temperatuur | Tijdsduur |
Ossenhaas Tournedos | 2.5cm / 150 Gram | Direct / Indirect | 200 - 220 C | 10 - 12 |
Ossenhaas Tournedos | 3.5cm / 200 Gram | Direct / Indirect | 200 - 220 C | 13 - 16 |
Kalfstournedos | 3.0cm / 150 Gram | Direct / Indirect | 180 C | 10 - 12 |
Kalfstournedos | 4.0cm / 200 Gram | Direct / Indirect | 180 C | ca. 14 min |
Wat is ossenhaas-vlees?
Ossenhaas is een specifieke snit van rundvlees. Het is de Nederlandse benaming voor de Engelse term "tenderloin". De ossenhaas is een lang en smal spierstuk dat weinig beweging krijgt. Het staat bekend om zijn malsheid en milde smaak en wordt beschouwd als een van de meest gewilde stukken rundvlees.
Omdat deze spierstuk tijdens het leven van het rund niet tot bijna niet wordt gebruikt tijdens het leven van de os, blijft deze erg mals. Als het meest malse stukje vlees is de ossenhaas voor velen de koning onder de steaks. Het wordt ook gebruikt voor bekende gerechten zoals beef wellington. Voor de beef Wellington kunt u het beste een chateaubriand gebruiken.
- Artikel
- OSSE-EUR
- Soort dier
- Rundvlees
- Deel van dier
- Ossenhaas
- Land van herkomst
- Europa
- Allergenen
- Geen
- Opslagconditie
- Diepvries / QuickFrozen®
- Bereidingswijzen
- Grill
- Unit
- Stuk(s)
Om de maximale versheid van al onze producten te waarborgen, gebruiken we bij 90% van onze producten de QuickFrozen® -techniek. Na portioneren wordt het direct tot -20°C gekoeld. Op deze manier kan het vlees een stuk langer bewaard worden, zonder dat de kwaliteit, voedingswaarden en overheerlijke smaak verloren raakt. Er zijn een aantal uitzonderingen van vlees en overige producten die we vers leveren. Onder 'Meer Informatie' staat de opslagconditie per product.
Je ontvangt je pakket in een Valk koeltas, met daarin icepacks. Zo blijft jouw bestelling koel tot aan de deur, door de QuickFrozen® techniek kun je licht ontdooit vlees gewoon terug in de vriezer leggen. Op alle producten staat een THT-datum. Na volledig ontdooien kan het vlees nog een week in de koelkast bewaard worden, tenzij de verpakking vacuüm los is. Vis kan daarentegen maar twee dagen na ontdooien bewaard worden.
Je bestelling van Valkslagerij.nl zal worden geleverd door Trunkrs.
Trunkrs zal de volgende werkdag (maandag t/m vrijdag) tussen 18:00-22:00 uur je bestelling al bezorgen. Dankzij een handig Track-and-Trace-systeem weet je precies hoe laat Trunkrs met je bestelling bij je huisadres zal zijn.
Ook ontvang je een gratis koeltas & coolpacks bij je bestelling!
Wat zijn de bezorgkosten?
Afhalen is gratis! We leveren in heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Het bezorgen van je bestelling kost €7,95. Bestel je voor €75 euro of meer? Dan is de bezorging gratis.
Bezorgd door: