Ossenhaas Europees

Op voorraad
Artikel OSSE-EUR

Boterzacht voor een mooie prijs! Onze Europese ossenhaas komt uit verschillende landen in Groot-Brittanië. De runderen groeien op in de vaak groene 'highlands' waar ze gras en kruiden eten. Het vlees is boterzacht en is goed te combineren met jouw favoriete saus.

Perfect Gesneden-Ossenhaas Bestellen

De ossenhaas tournedos worden handgesneden tot perfectie door eigen ervaren slagers van de Valk Versmarkt. Zo ontvangt u mooi voorgesneden en geportioneerde tournedos, perfect op maat en direct pan-klaar. U hoeft het alleen nog even op smaak brengen met peper en zout naar wens.  

Welke portie moet ik kiezen?

U kunt momenteel kiezen tussen 2x 150 gram en 2x 200 gram ossenhaas tournedos. Een 150 gram ossenhaas tournedos is een mooi formaat en vaak net een tikkeltje groter dan wat u in een restaurant zou krijgen. 

Wie echt van een flinke steak houdt kan voor de 200 gram gaan. Houdt dan wel rekening met een langere en andere bereidingstijd. 

 

Ossenhaas op de BBQ bereiden

Graangevoerd Rundvlees Dikte/Gewicht Methode Temperatuur  Tijdsduur
Ossenhaas Tournedos 2.5cm / 150 Gram Direct / Indirect 200 - 220 C 10 - 12
Ossenhaas Tournedos 3.5cm / 200 Gram Direct / Indirect 200 - 220 C 13 - 16
Kalfstournedos 3.0cm / 150 Gram Direct / Indirect 180 C 10 - 12 
Kalfstournedos 4.0cm / 200 Gram Direct / Indirect 180 C ca. 14 min

 

Wat is ossenhaas-vlees?

Ossenhaas is een specifieke snit van rundvlees. Het is de Nederlandse benaming voor de Engelse term "tenderloin". De ossenhaas is een lang en smal spierstuk dat weinig beweging krijgt. Het staat bekend om zijn malsheid en milde smaak en wordt beschouwd als een van de meest gewilde stukken rundvlees.

Omdat deze spierstuk tijdens het leven van het rund niet tot bijna niet wordt gebruikt tijdens het leven van de os, blijft deze erg mals. Als het meest malse stukje vlees is de ossenhaas voor velen de koning onder de steaks. Het wordt ook gebruikt voor bekende gerechten zoals beef wellington. Voor de beef Wellington kunt u het beste een chateaubriand gebruiken. 

Artikel
OSSE-EUR
Soort dier
Rundvlees
Deel van dier
Ossenhaas
Land van herkomst
Europa
Allergenen
Geen
Opslagconditie
Diepvries / QuickFrozen®
Bereidingswijzen
Grill
Unit
Stuk(s)
Vanaf € 17,59
Opslagconditie

Om de maximale versheid van al onze producten te waarborgen, gebruiken we bij 90% van onze producten de QuickFrozen® -techniek. Na portioneren wordt het direct tot -20°C gekoeld. Op deze manier kan het vlees een stuk langer bewaard worden, zonder dat de kwaliteit, voedingswaarden en overheerlijke smaak verloren raakt.

Je ontvangt je bestelling in een stevige kartonnen doos met daarin een kunststof zak met zes lagen. In deze isoleerzak zitten een aantal Valkslagerij coolpacks, zo blijft jouw bestelling koel tot aan de deur.

Door de QuickFrozen® techniek die wij gebruiken, kan licht ontdooit vlees gewoon terug in de vriezer worden gelegd. Op alle producten staat een THT-datum. Na volledig ontdooien kan het vlees nog een week in de koelkast bewaard worden, tenzij de verpakking vacuüm los is. Vis kan daarentegen maar twee dagen na ontdooien bewaard worden.

Verzending & Levering

Je bestelling van Valkslagerij.nl zal worden geleverd door Trunkrs.

Trunkrs zal de volgende werkdag (maandag t/m vrijdag) tussen 18:00-22:00 uur je bestelling al bezorgen. Dankzij een handig Track-and-Trace-systeem weet je precies hoe laat Trunkrs met je bestelling bij je huisadres zal zijn.


Wat zijn de bezorgkosten?

Afhalen is gratis! We leveren in heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Het bezorgen van je bestelling kost €7,95. Bestel je voor €100 of meer? Dan is de bezorging gratis.


Bezorgd door:

trunkrs vlees bezorgen

 

Omschrijving

Perfect Gesneden-Ossenhaas Bestellen

De ossenhaas tournedos worden handgesneden tot perfectie door eigen ervaren slagers van de Valk Versmarkt. Zo ontvangt u mooi voorgesneden en geportioneerde tournedos, perfect op maat en direct pan-klaar. U hoeft het alleen nog even op smaak brengen met peper en zout naar wens.  

Welke portie moet ik kiezen?

U kunt momenteel kiezen tussen 2x 150 gram en 2x 200 gram ossenhaas tournedos. Een 150 gram ossenhaas tournedos is een mooi formaat en vaak net een tikkeltje groter dan wat u in een restaurant zou krijgen. 

Wie echt van een flinke steak houdt kan voor de 200 gram gaan. Houdt dan wel rekening met een langere en andere bereidingstijd. 

 

Ossenhaas op de BBQ bereiden

Graangevoerd Rundvlees Dikte/Gewicht Methode Temperatuur  Tijdsduur
Ossenhaas Tournedos 2.5cm / 150 Gram Direct / Indirect 200 - 220 C 10 - 12
Ossenhaas Tournedos 3.5cm / 200 Gram Direct / Indirect 200 - 220 C 13 - 16
Kalfstournedos 3.0cm / 150 Gram Direct / Indirect 180 C 10 - 12 
Kalfstournedos 4.0cm / 200 Gram Direct / Indirect 180 C ca. 14 min

 

Wat is ossenhaas-vlees?

Ossenhaas is een specifieke snit van rundvlees. Het is de Nederlandse benaming voor de Engelse term "tenderloin". De ossenhaas is een lang en smal spierstuk dat weinig beweging krijgt. Het staat bekend om zijn malsheid en milde smaak en wordt beschouwd als een van de meest gewilde stukken rundvlees.

Omdat deze spierstuk tijdens het leven van het rund niet tot bijna niet wordt gebruikt tijdens het leven van de os, blijft deze erg mals. Als het meest malse stukje vlees is de ossenhaas voor velen de koning onder de steaks. Het wordt ook gebruikt voor bekende gerechten zoals beef wellington. Voor de beef Wellington kunt u het beste een chateaubriand gebruiken. 

Meer informatie
Artikel
OSSE-EUR
Soort dier
Rundvlees
Deel van dier
Ossenhaas
Land van herkomst
Europa
Allergenen
Geen
Opslagconditie
Diepvries / QuickFrozen®
Bereidingswijzen
Grill
Unit
Stuk(s)