Over ons

Online vlees bestellen op Valkslagerij.nl

Sinds juli 2021 biedt Valkslagerij.nl de beste en meest exclusieve stukken vlees online aan. Met een uniek en uitgebreid assortiment restaurantkwaliteit vlees zijn wij er voor de vleesliefhebbers, de barbecue fanaten en hobby koks! Ambachtelijk vlees van onze eigen boerderij en van over de hele wereld, allemaal gekoeld bij jou thuis bezorgd!

 

Geschiedenis slagerij van der Valk

Familie Van der Valk is van oudsher een boerenfamilie. In het jaar 1865 is een officiële akte vastgelegd dat Nicolaas van der Valk, de overgrootvader van Marcus van der Valk, op een veiling meerdere landerijen in Voorschoten kocht. Tot deze percelen behoorde ook de huidige locatie van Hotel De Gouden Leeuw. Eind jaren ‘60 is de boerderij verhuist naar Leiderdorp. Destijds werd de boerderij beheerd door Richard Roest en Kees van Vliet. Inmiddels heeft sinds enkele jaren de broer van Richard Roest, Arjan Roest het stokje overgenomen.

 

Boerderij van der Valk in Leiderdorp

Op onze boerderij in Leiderdorp lopen ca. 250  koeien rond, dit zijn zowel melk- als vleeskoeien. Er lopen ook ca. 160 kalveren en ca. 250 volwassen schapen, welke in het voorjaar ongeveer 350 lammeren geven.

In de wei rondom onze Van der Valk boerderij hebben de runderen, kalveren en lammeren alle ruimte om vrij rond te lopen.
De runderen worden in eigen beheer gefokt. Op de boerderij worden de rassen Belgisch blauw (vleeskoe) en Roodbont (melkkoe) gefokt.

Het huidige Belgisch Blauw dier is indrukwekkend te noemen door haar volume, haar ronde vormen en sierlijke lijn. Belgisch blauw staat garant voor kwaliteitsvol vlees. Het is mals dankzij de fijne musculaire structuur en bevat daardoor ook minder vet. Bovendien is het vlees sappig en uniek van smaak.

Op die manier houden wij alles in eigen hand. Pas voor de slacht geven wij de koeien uit handen. Op die manier kunnen wij u voorzien van eerste kwaliteit rundvlees van eigen boerderij. Wij zijn dan ook enorm trots op onze Van der Valk boerderij!

 

Boerderij-Leiderdorp