Ossenhaas

15 producten

Ossenhaas is hét meest zachte en malse deel van het rund. Het malse vlees ligt onder de lende (Entrecote) en beweegt vrijwel niet tijdens het leven van de koe. Doordat het nauwelijks beweegt heeft de ossenhaas relatief weinig spierweefsel en is deze spier zeer zacht en mager. De T-bone die bekend is, bestaat uit een gedeelte ossenhaas en het grote gedeelte uit entrecote. 

De ossenhaas bestaat uit de kop van de haas, het middenstuk, de ossenhaaspunten en de ketting. Vaak is dat laatste al verwijderd tijdens het uitsnijden van de runderen.

Met de ossenhaas kun je meerdere kanten op: Je kunt er een heerlijke Tournedos van snijden, een mooi stuk Chateaubriand van maken en van de puntjes die uiteindelijk overblijven kun je super lekkere spiesen maken of deze gebruiken voor smakelijke wok-gerechten.

De ossenhaas is zeer geschikt voor zowel een luxe diner als een overheerlijke BBQ met familie of vrienden. Bij Valkslagerij verkopen we ossenhaas heel met vlies, netjes geportioneerd in mooie stukken en in ossenhaasblokjes voor spiesen en wok.