Wagyu

7 producten

Japanse Wagyu wordt beschouwd als het meest exclusieve rundvlees in de wereld en als een ware ervaring voor een ieder die het ooit heeft mogen proeven. Onze ‘Japanese Black’ wordt gefokt in een warm klimaat en in de prachtige omgeving van het prefectuur Kagoshima, gelegen op het zuidwestelijke puntje van het eiland Kyushu, het meest zuidelijke van de vier hoofdeilanden van Japan. Het vee, wat gefokt wordt volgens eeuwen oude Japanse tradities en gevoed wordt voor minimaal 840 dagen, resulteert in A4 - en A5 kwaliteit met een BMS tot 12. Al het Wagyu heeft een certificaat van de Japan Meat Grading Association;

Marmeringsgraad van de Japanse Wagyu

Japanese Black is wereld beroemd door het  intramusculaire vet (vet tussen de spieren) en marmering. Het vet smelt op relatief lage temperatuur en voelt als fluweel op je tong. Kleine porties zijn echt voldoende. Kies je voor dit vlees? Dan kies je voor de meest intense smaak beleving op het gebied van vlees.  

Hoe is de marmering-score van de Japanese Black?

Grade A1: Lage – marble score 1

Grade A2: Onder gemiddeld – marble score 2

Grade A3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4

Grade A4: Goed – marble score 5 tot 7

Grade A5: Excellent – marble score 8 tot 12

 

Product Prijs (vanaf)
Wagyu A5 burger €8,50
Wagyuspiesen €19,50
Entrecote A5 €31,07
Ribeye A5 €34,89
Picanha A4 €76,97
Picanha A5 €62,49

De duurste Wagyu

Het Japanse vlees is ontzettend lekker maar ook erg duur. De prijs bij Valk Slagerij kan oplopen tot €198,60 voor een kilo Wagyupicanha A5!

Goedkoopste wagyusteak

Voor slechts €35,80 euro heb je 2 prachtige A4-steaks van 100 gram Japans Wagyuvlees.

100% volbloed Japanse Black Wagyu

Alleen 100% raszuivere Kagoshima, gecertificeerd en geslacht in Japan!

Waarom is Wagyu verboden?

De Verenigde Staten verbood aanvankelijk de export van Kobe-rundvee vanwege de angst voor verspreiding van de gekkekoeienziekte in de vroege jaren 2000, en voor het volgende decennium werden de verboden opgeheven en hersteld en weer opgeheven.

De prijs van Wagyu Beef: Hoe veel kost het?

Of het nu Wagyu-rundvlees, kaviaar of zwarte truffels zijn, sommige mensen zijn bereid en klein fortuin uit te geven voor een culinaire traktatie. Voor liefhebbers van rundvlees gaat er niet boven de smaak en textuur van echte Wagyu-biefstuk. Echt Wagyurundvlees uit Japan kan prijzen tot €50 opbrengen voor slechts 100gram. Maar is het het waard?

De-wagyu is gezond en smakelijk

Het woord wagyu betekent letterlijk ''Japanse koe''. Het vlees komt van vier koeienrassen:

  • Japanse Brown
  • Japanse Black
  • Japanse Shortorn
  • Japanse Poll

Worden wagyukoeien gemasseerd en krijgen ze bier?

Traditioneel werd sake of bier aan het voer van het vee toegevoegd en vanwege het ruige terrein van Japan werden de dieren ook gemasseerd om krampen te voorkomen. Deze verhalen zijn een eigen leven gaan leden alsof de runderen in een soort resort leven, dit is niet waar. Wel hebben de Wagyu-koeien en goed leven gehad.

wagyu prijs?