Japanse A5 Wagyu rundvlees bestellen of kopen?

Japanse Wagyu wordt beschouwd als het meest exclusieve rundvlees in de wereld en als een ware ervaring voor een ieder die het ooit heeft mogen proeven. Onze ‘Japanese Black’ wordt gefokt in een warm klimaat en in de prachtige omgeving van het prefectuur Kagoshima, gelegen op het zuidwestelijke puntje van het eiland Kyushu, het meest zuidelijke van de vier hoofdeilanden van Japan. Het vee, wat gefokt wordt volgens eeuwen oude Japanse tradities en gevoed wordt voor minimaal 840 dagen, resulteert in A4 - en A5 kwaliteit met een BMS tot 12. Al het Wagyu heeft een certificaat van de Japan Meat Grading Association;

Marmeringsgraad van de Japanse Wagyu

Japanese Black is wereld beroemd door het  intramusculaire vet (vet tussen de spieren) en marmering. Het vet smelt op relatief lage temperatuur en voelt als fluweel op je tong. Kleine porties zijn echt voldoende. Kies je voor dit vlees? Dan kies je voor de meest intense smaak beleving op het gebied van vlees.  

Hoe is de marmering-score van de Japanese Black?

Grade A1: Lage – marble score 1

Grade A2: Onder gemiddeld – marble score 2

Grade A3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4

Grade A4: Goed – marble score 5 tot 7

Grade A5: Excellent – marble score 8 tot 12

 

Product Prijs (vanaf)
Wagyu A5 burger €8,50
Wagyuspiesen €19,50
Entrecote A5 €31,07
Ribeye A5 €34,89
Picanha A4 €76,97
Picanha A5 €62,49

De duurste Wagyu

Het Japanse vlees is ontzettend lekker maar ook erg duur. De prijs bij Valk Slagerij kan oplopen tot €198,60 voor een kilo Wagyupicanha A5!

Goedkoopste wagyusteak

Voor slechts €35,80 euro heb je 2 prachtige A4-steaks van 100 gram Japans Wagyuvlees.

100% volbloed Japanse Black Wagyu

Alleen 100% raszuivere Kagoshima, gecertificeerd en geslacht in Japan!

Waarom is Wagyu verboden?

De Verenigde Staten verbood aanvankelijk de export van Kobe-rundvee vanwege de angst voor verspreiding van de gekkekoeienziekte in de vroege jaren 2000, en voor het volgende decennium werden de verboden opgeheven en hersteld en weer opgeheven.

De prijs van Wagyu Beef: Hoe veel kost het?

Of het nu Wagyu-rundvlees, kaviaar of zwarte truffels zijn, sommige mensen zijn bereid en klein fortuin uit te geven voor een culinaire traktatie. Voor liefhebbers van rundvlees gaat er niet boven de smaak en textuur van echte Wagyu-biefstuk. Echt Wagyurundvlees uit Japan kan prijzen tot €50 opbrengen voor slechts 100gram. Maar is het het waard?

De-wagyu is gezond en smakelijk

Het woord wagyu betekent letterlijk ''Japanse koe''. Het vlees komt van vier koeienrassen:

  • Japanse Brown
  • Japanse Black
  • Japanse Shortorn
  • Japanse Poll

Worden wagyukoeien gemasseerd en krijgen ze bier?

Traditioneel werd sake of bier aan het voer van het vee toegevoegd en vanwege het ruige terrein van Japan werden de dieren ook gemasseerd om krampen te voorkomen. Deze verhalen zijn een eigen leven gaan leden alsof de runderen in een soort resort leven, dit is niet waar. Wel hebben de Wagyu-koeien en goed leven gehad.

wagyu prijs?

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
Wagyu A5+ BMS12 Tournedos
850+
Wagyu A5 Ribeye
850+

Wagyu A5 Ribeye

Vanaf € 91,15
Wagyu A5 Entrecote
850+

Wagyu A5 Entrecote

Vanaf € 46,80
Wagyu A5 Picanha
850+

Wagyu A5 Picanha

Vanaf € 46,62
Wagyu A4 Spiesen
850+
Wagyu F1 Ossenhaas INK
300+

Wagyu F1 Ossenhaas INK

Vanaf € 19,99
Wagyu INK Entrecote Bestellen
300+

Wagyu F1 Entrecote INK

Vanaf € 18,95
Wagyu F1 Ribeye INK
300+

Wagyu F1 Ribeye INK

Vanaf € 24,95
-14%

Waarom is Wagyu A5 zo populair op social media?

Op internet is het vlees uit Japan mede razendpopulair geworden door ‘Salt Bae’. Nusr-Et is een internet sensatie en serveert Wagyuvlees aan grote filmsterren en bekende sporters. In zijn restaurants wordt er een hele show van gemaakt als Wagyu serveert wordt, het is echt een feest! Tot dat je de rekening krijgt en ziet dat je 1000 euro moet neerleggen. Wagyu is gelukkig heel betaalbaar op valk slagerij. Lees snel verder hoe je Wagyu kan bereiden zoals in het restaurant in Dubai!

Vetmarmering uitgelegd

Binnen A3, A4 en A5 wordt er nog specifieker gekeken naar de marmering van het vlees. Hier komt de term BMS (Beef Marble Score) erbij. Deze BMS-score gaat van +3 tot +12, waarbij 12 uiteraard het hoogste is. Wij verkopen Wagyu-steaks en andere producten van A4 en A5 met een BMS tot +11, dat moet je een keer proberen!

Japanse Wagyu A5 rundvlees bestellen

Bij Valkslagerij hechten we veel waarde aan eerlijkheid en integriteit, zowel in ons voedsel als in onze leveranciers. Alles wat door de Valkslagerij stroomt, moet aan onze strenge normen voldoen of deze overtreffen. We zijn trots op hoe we werken en omgaan met ons Wagyu A5 vlees. Wij nemen geen genoegen met minder, en jij ook niet - kwaliteit is de basis van onze online slagerij.

We streven ernaar om je een onberispelijke smaak te geven door je meest speciale momenten te verheffen met de premium kwaliteit en superieure genetica van Wagyu-rundvlees van de meest gerenommeerde plekken over de hele wereld met een prachtig hoge BMS.

Hoe bereid je Wagyu vlees in de pan?

Haal het Wagyuvlees 30-60 min vóór bereiding uit de koeling, afhankelijk van de grootte van het Japanse-vlees. Pan op hoog vuur met wat olie heet laten worden. Dep het A4 of A5 vlees goed droog. Hou voldoende ruimte in de pan om het vlees egaal te bakken. Gebruik hiervoor een gepaste maat pan. Vuur op middelhoge temperatuur, bakken aan beide kanten (voor rare 2 x 1. 1min. – medium/rosé 2 x 1.5 min.) Tip: voeg de laatste minuut een klontje (room)boter toe en bedruip het wagyurundvlees met het bakvet. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie of een schone theedoek. Niet volledig dichtvouwen. Serveertip: Maldon zoutvlokken over de WagyuA5 strooien.

Waarom wagyu zo duur is

Wagyu wordt beordeeld op de vetmarmering. Van A3 tot A5 krijgt een beordeling, met A5 als hoogste vetmarmering.

Hoe serveer je Japanse Wagyu A4?

Wagyubeef vlees heeft van zichzelf al super veel smaak en heeft geen jus of saus nodig. Mocht je de smaken van het vlees nog sterker naar voren willen laten komen en het nóg mooier willen maken dan kun je kiezen voor Maldon zout. Deze exclusieve zeezoutvlokken smelten op het vlees en is een echt kunststuk binnen de zoutwereld, een sterke aanrader van de slager van Valk.

Wagyu prijs

Betaalbare wagyu koop je bij valkslagerij.nl. Wagyu-aanbiedingen en wagyu-acties vind je regelmatig in onze nieuwsbrief. Wij zijn de goedkoopste in Wagyubeef met de scherpste prijzen!

Japans Wagyu vlees bestellen

Soorten Wagyu uit Japan bij valk slagerij

Het zeldzaamste biefstuk ter wereld

Japans Wagyu A5+ is het duurste en meest bijzondere vlees op aarde!

Is Wagyu Steak het geld waard?

Deze vraag kun je beter zelf beantwoorden door het een keer te bestellen bij valkslagerij.nl. Bekijk onze exclusieve beef uit Japan op deze pagina!

Hoeveel duur is 1 kilo Wagyu?

1000 gram (1 kilo) A5 Wagyu Picanha kost 199 euro.

Wat is er zo speciaal aan wagyu?

Authentiek Wagyu-rundvlees is één van de meest gewilde en luxeuze vleessoorten ter wereld. Wat het zo speciaal maakt is de buitengewone marmering, die een luxe, boterachtige malsheid creëert die anders is dan ieder andere steak van Nederlandse gefokt fee.

Hoe herken je echte Wagyu?

Echte Wagyu beef is volledig gecertificeerd. Alle A5 Wagyu van Valk Slagerij is 100% echte-wagyu.

Waarom wagyu-duur?

5 feiten over Japanse Wagyu Beef

  1. Het is het meest bijzondere vlees ter wereld.
  2. Kobe/wagyu beef is een extreem zacht als je het goed bereid. Zo zacht dat men wel eens spreekt over dat je het naar binnen kan 'slurpen'
  3. Vaak wordt dit vlees gegeten in kleine, dunne plakjes bij bijvoorbeeld een sushirestaurant.
  4. Wagyustukjes hoeven soms minder dat 1 minuut gebakken te worden en dan zijn ze al goed om te eten.
  5. Wagyu is vooral heel duur in restaurants en foodtrucks. Het is een stuk betaalbaarder bij een online slager zoals valk slagerij

Het kaviaar onder het vlees

Als je aan dure producten denkt dan kom je uit bij kaviaar, truffels en champagne. Wagyu hoort ook thuis in dat rijtje door de prijs. Al deze producten zijn niet voor niets zo duur, ze zijn vaak tijdrovend om te verkrijgen of te maken, en er is niet heel veel van beschikbaar direct. Daarnaast kan de prijs ook door de hoge vraag of status hoog zijn.