Online Varkensvlees bestellen en kopen
We verkopen varkensvlees van excellente smaak. Onze varkens komen van het ras Duke of Berkshire en Ibérico. Deze varkens zijn echte smaakmakers en worden op hun eigen manier gefokt. Hierdoor heeft ieder ras zijn eigen karakteristieke smaak en mondbeleving.
Zo is de smaak van Ibérico-varken wat nootachtig en heeft het varkensvlees van Duke of Berkshire wat tonen van graan. Wil je vooral je eigen twist aan het varkensvlees geven? Dan is het TOPvarken wat je zoekt.
Bestel bij valkslagerij! Bij een bestelbedrag boven de €75,- verzenden wij gratis. Ons vlees is hét restaurantvlees van de Valk hotels.
Varkenshouderijen
Valkslagerij heeft naast varkens van Ibérico en Duke of Bekshire ook varkens van eigen boerderij. Deze varkens worden gefokt en onderhouden op natuurboerderij Tante tokkie. De varkens leven buiten en hebben een eigen modderbad en verschillende schuilplaatsen. Door de fijne leefomgeving kunnen de varkens natuurlijk gedrag uiten en zich vrij voortbewegen.
De Ibérico varkens van valkslagerij komen uit Spanje. De varkens zijn niet roze maar hebben een donkere kleur. De meeste varkens van dit ras leven op uitgestrekte landschappen met veel eikenbomen. Door de eikenbomen hebben de varkens dagelijks eikels op met menu. Door het eten van eikels zijn de varkens continu koolhydraten aan het opnemen. In de varkensvetten zitten uiteraard resten van eikels, hierdoor heeft het varken een kruidige nootachtige smaak.
Door de lichte nootachtige smaak is het vlees erg populair geworden onder de vleesliefhebbers. Van een varken kun verschillende stukken snijden. Denk aan spareribs, rib fingers en secreto. (Bij valkslagerij zijn deze producten ook uiteraard te koop).
Weet je nu niet hoe je zulke stukken vlees moet bereiden? Bekijk dan nu de recepten pagina op Valkslagerij waar we verschillende recepten hebben met varkensvlees.
Duke of Bershire-varkens zijn Engelse varkens. De varkens worden zo natuurlijk en diervriendelijk mogelijk gehouden en verzorgd. Zo leven ze net als onze eigen boerderij varkens in de openlucht. Door in de open lucht de varkens te laten leven ontwikkelen ze een natuurlijke weerstrand en zijn ze minder vatbaar voor infectieziektes. De varkens zijn net als de Ibérico varkens donker van kleur. De varkens krijgen naast hun normale voer ook graan te eten. Door het graan worden de varkens sneller volwassen. Verder smaken de varkens vaak zoeter en zijn ze ideaal om te marineren.
Hoe bereid je varkensvlees?
Met varkensvlees kun je veel gerechten maken. Dit komt doordat je veel
verschillende onderdelen kunt eten van een varken. Denk hierbij aan spareribs, rollade, schouderkarbonade, hamlap, varkensfilet, varkenshaas, varkensschnitzel en blijf nog maar even door gaan. Aan de hand van het gekozen stuk vlees weet je of je het vlees moet bakken, koken of grillen.
Het belangrijkste van varkensvlees bereiden is dat het goed verhit is. Hiermee bedoel ik dat het vlees goed is doorgebakken. Dit zodat alle bacteriën en/of ziektes door de warmte dood zijn.
Varkensvlees recepten
Creëer nu een buitengewoon goed gerecht met je favoriete stukje varkensvlees.
Denk aan varkensvlees recepten zoals:
- Pulled pork muffins
- Ropa Vieja
- Varkenshaas met champignon-roomsaus
- Spareribs Ketjap Gebraden
Ga voor meer vlees recepten naar onze recepten pagina.