Online Varkensvlees bestellen en kopen

We verkopen varkensvlees van excellente smaak. Onze varkens komen van het ras Duke of Berkshire en Ibérico. Deze varkens zijn echte smaakmakers en worden op hun eigen manier gefokt. Hierdoor heeft ieder ras zijn eigen karakteristieke smaak en mondbeleving.

Zo is de smaak van Ibérico-varken wat nootachtig en heeft het varkensvlees van Duke of Berkshire wat tonen van graan. Wil je vooral je eigen twist aan het varkensvlees geven? Dan is het TOPvarken wat je zoekt.

Bestel bij de Valk Slagerij! Bij een bestelbedrag boven de €75,- verzenden wij uw vleespakket gratis. Ons vlees is hét restaurantvlees van de Van der Valk hotels.

Tonen als Foto-tabel Lijst

44 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
foto van half-om-half gehakt uit Nederland

Half-om-Half gehakt

Vanaf € 2,29
NL Varkensgehakt

NL Varkensgehakt

Vanaf € 2,69
Verse Worst Huisgemaakt

Verse Worst Huisgemaakt

Aanbiedingsprijs € 4,20 Normale prijs € 4,95
-15%
Spareribs Rauw

Spareribs Rauw

Vanaf € 7,58
Boomstammetjes

Boomstammetjes

Vanaf € 5,96
Procureur

Procureur

Vanaf € 26,29
Buikspek TOPvarken

Buikspek TOPvarken

Vanaf € 11,45
Iberico Rack

Iberico Rack

Aanbiedingsprijs € 19,95 Normale prijs € 22,95
-13%
Buikspek zonder Zwoerd The Duke of Berkshire
graan

Buikspek zonder Zwoerd The Duke of Berkshire

Vanaf € 18,95 Normale prijs € 23,95
-21%

Varkenshouderijen

Valkslagerij.nl heeft naast varkens van Ibérico en Duke of Bekshire ook varkens van eigen boerderij. Deze varkens worden gefokt en onderhouden op natuurboerderij Tante Tokkie. De varkens leven buiten en hebben een eigen modderbad en verschillende schuilplaatsen. Door de fijne leefomgeving kunnen de varkens natuurlijk gedrag uiten en zich vrij voortbewegen.

De Ibérico varkens van de Valk Slagerij komen uit Spanje. De varkens zijn niet roze, maar hebben een donkere kleur. De meeste varkens van dit ras leven op uitgestrekte landschappen met veel eikenbomen. Door de eikenbomen hebben de varkens dagelijks eikels op met menu. Door het eten van eikels nemen de varkens continu koolhydraten op. In de varkensvetten zitten resten van eikels. Hierdoor heeft het vlees van de varken een kruidige nootachtige smaak.

Door de lichte nootachtige smaak is het vlees erg populair geworden onder de vleesliefhebbers. Verschillende delen van het varken, maken heerlijke stukken vlees. Denk aan spareribs, rib fingers en secreto. Op Valkslagerij.nl zijn deze producten uiteraard te koop.

Weet je niet hoe je deze stukken vlees moet bereiden? Bekijk dan nu de receptenpagina op Valkslagerij.nl waar we verschillende recepten hebben met varkensvlees.

Duke of Bershire-varkens zijn Engelse varkens. De varkens worden zo natuurlijk en diervriendelijk mogelijk gehouden en verzorgd. Zo leven ze net als onze eigen boerderij varkens in de openlucht. Door in de open lucht de varkens te laten leven, ontwikkelen ze een natuurlijke weerstrand en zijn ze minder vatbaar voor infectieziektes. De varkens zijn net als de Ibérico varkens donker van kleur. De varkens krijgen naast hun normale voer ook graan te eten. Door het graan worden de varkens sneller volwassen. Verder smaakt het vlees van de varkens vaak zoeter en zijn ze ideaal om te marineren.

Hoe bereid je varkensvlees?

Met varkensvlees kun je veel gerechten maken. Dit komt doordat je veel 
verschillende onderdelen kunt eten van een varken. Denk hierbij aan spareribs, rollade, schouderkarbonade, hamlap, varkensfilet, varkenshaas, varkensschnitzel. Aan de hand van het gekozen stuk vlees weet je of je het vlees moet bakken, koken of grillen.

Het belangrijkste van varkensvlees bereiden is dat het goed verhit is. Het vlees moet dus goed doorbakken zijn. Alle bacteriën en/of ziektes gaan dood door de hitte.

Varkensvlees recepten

Creëer nu een buitengewoon goed gerecht met je favoriete stukje varkensvlees.
Denk aan varkensvlees recepten zoals:

Ga voor meer vlees recepten naar onze recepten pagina.