Online ossenhaas-bestellen en kopen

Ossenhaas is hét meest zachte en malse deel van het rund. Het malse vlees ligt onder de lende (Entrecote) en beweegt vrijwel niet tijdens het leven van de koe. Doordat het nauwelijks beweegt heeft de ossenhaas relatief weinig spierweefsel en is deze spier zeer zacht en mager. De T-bone die bekend is, bestaat uit een gedeelte ossenhaas en het grote gedeelte uit entrecote. 

De ossenhaas bestaat uit de kop van de haas, het middenstuk, de ossenhaaspunten en de ketting. Vaak is dat laatste al verwijderd tijdens het uitsnijden van de runderen.

Met de ossenhaas kun je meerdere kanten op: Je kunt er een heerlijke Tournedos van snijden, een mooi stuk Chateaubriand van maken en van de puntjes die uiteindelijk overblijven kun je super lekkere spiesen maken of deze gebruiken voor smakelijke wok-gerechten.

De ossenhaas is zeer geschikt voor zowel een luxe diner als een overheerlijke BBQ met familie of vrienden. Bij Valkslagerij verkopen we ossenhaas heel met vlies, netjes geportioneerd in mooie stukken en in ossenhaasblokjes voor spiesen en wok. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Ossenhaas online bestellen bij Valkslagerij

Op ieder menu van een kwaliteitsrestaurant kun je wel de ossenhaas terugvinden. Maar waarom zou je het alleen bij een restaurant eten, terwijl je het ook gewoon bij jou thuis kan! Kies je een heerlijke ossenhaas online uit op valkslagerij.nl en bestel. Met de bijgeleverde bereidingswijzer maak je ossenhaas eenvoudig klaar als een echte chef. En nog een voordeel aan online ossenhaas bestellen: de prijs/kwaliteitsverhouding! In een restaurant betaal je meestal 4 tot 6 keer de inkoopprijs. Op valkslagerij.nl koop je online ossenhaas van restaurantkwaliteit.

Ossenhaas kopen?

Ossenhaas bij de slager kopen doe je bij valk slagerij. De ossenhaas-prijs bij ons ligt gemiddeld laag terwijl je toch kwaliteit-ossenhaas krijgt thuisbezorgd.

 

Waarom wordt ossenhaas geen runderhaas genoemd?

Ossenhaas wordt ook wel runderhaas genoemd. Deze benaming is zeer terecht, aangezien er tegenwoordig vrijwel geen ossen meer worden verkocht waar ossenhaas van wordt gesneden. De oude benaming is blijven hangen, maar ossenhaas is dus overal rund. Ook côte de boeuf heeft een vergelijkbaar taalprobleem. Vanuit het Frans vertaald boeuf naar zowel os als rund. Handig om te weten voor het zoeken naar ossenhaas-recepten in het Engels: het vertaald naar Beef tenderloin.

Ossenhaas bereiden die je online besteld

Vlees dat je online koopt en dat thuis wordt geleverd kan soms eng zijn omdat je nog weinig of geen ervaring hebt met de bereiding ervan. Er is gelukkig niets om bang voor te zijn, daarnaast helpt Valkslagerij je stap voor stap om een ossenhaas te bereiden zoals in de restaurants. Wanneer je online ossenhaas-vlees besteld krijg je gratis een super handig bereidingswijzer mee. Deze legt stap voor stap uit hoe je je bestelde ossenhaas makkelijk klaarmaakt. Toch nog vragen voor of na je bestelling? Neem contact op met valkslagerij, onze collega’s helpen graag.

De manieren om ossenhaas te bereiden:

• Bakken in de pan
• In de oven
• Op de barbecue


Haal de-ossenhaas ongeacht de manier van bereiding zo’n 60-90 minuten van tevoren uit de koeling. Dep het vlees goed droog en kruid het naar smaak (indien nodig). Bereid de ossenhaas in de pan, oven of op de BBQ volgens de stappen van het meegeleverde bereidingswijzer. Laat na de bereiding de ossenhaas rusten. Na deze stap is het tijd om te genieten van je ossenhaas!

 

Ossenhaas-assortiment bij valk slagerij