Bavette kopen en online bestellen

Een vaak gebruikt stuk rundvlees voor op de barbecue. Het rundvlees van de Argentijnse Black Angus is ideaal om op een zomerse dag vakkundig te bereiden op uw Green Egg, Weber of ander soort BBQ. Bij Valkslagerij bestel je online Bavettes van de hoogste kwaliteit. We hebben Bavettes van de alom geprezen Umi, deze Zuid-Amerikaanse runderen eten meer dan 200 dagen graan! Dat proef je terug in de grain-fed Angus bavette.

Flank steak bestellen voor thuis

In Engels vertaal bavettesteak naar flank steak. Dit rundvlees werd gek genoeg vroeger door slagers gebruikt als gehakt. Inmiddels hebben de slagers het licht gezien en is bavette bestellen de normaalste zaak van de wereld geworden. De bavettestructuur is uniek en het stuk rundvlees is geschikt voor tal van recepten.

Koop bavette online

Fysiek bavette kopen bij de slager is iets van vroeger. Bavette online bestellen is het 'nieuwe normaal' en biedt de klant veel meer opties. Geen reistijd, wachtrijen of lege voorraden zijn misschien de eerste dingen waar je aan denkt. Maar wat online vlees kopen ook beter maakt is dat het (bavette)assortiment veel groter kan zijn. Bestel bavette bij valkslagerij.nl en je krijgt een prachtig pakket thuis bezorgd vol heerlijk vlees!

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wat is een bavette?

Het vlees van de bavette komt van de vang van de runderen, de vang is het stuk tussen de bil en het borst. Het is werkvlees, daardoor iets stugger en grover van structuur, maar zeker ook veel smaakvoller dan bijvoorbeeld een biefstuk! De benaming voor bavette komt uit Frankrijk, daar is het rundvlees al jaren een zeer geliefd stuk vlees voor op de BBQ. In Nederland begint het vlees, dat ook wel maanvlees genoemd wordt, steeds populairder te worden bij BBQ feesten. De Nederlandse term voor het rundvlees komt van het maanvormige dat de bavette steak heeft, ook krijgt het ideale barbecue vlees de naam vanglap of vinkelap.

Bavette vlees kopen

Welk vlees hebben we in de kuip?

De bavettes komen van diverse runderen uit verschillende landen. De Canada grain-fed angus, de Ierland grass-fed angus is zeer bekende en smaakvolle beef. Ons bavette vlees komt, net als onze grain-fed Angus picanha, Angus entrecote grain-fed en Angus burger Angus uit Zuid-Amerika, om precies te zijn: de Pampa’s van Uruguay. Speciaal is de bavette Nederlandse dubbeldoel koe, deze runderen hebben hun hele leven melk gegeven in de zuivelboerderijen, na een periode van aansterking staat de dubbeldoelkoe voor een heerlijke bavette.

Rundvlees van kwaliteitsrunderen uit Zuid-Amerika

De steak grain-fed Angus komt van de uitgestrekte grasvelden in Uruguay. De vrije uitloop zorgt ervoor dat de bavette van het rundvlees perfect is voor op de BBQ. Het voeren van graan zorgt voor de rest. Dit zeer mooi geaderd stuk rundvlees heeft precies genoeg vet om niet uit te drogen op een BBQ, de volle vleessmaak gaat harmonisch met het rokerige van de BBQ-kolen.

 

Bavette op de BBQ

Een winter barbecue of juist lekker zomers de barbecue aansteken? Maak lekkkere grain-fed bavette klaar op uw eigen BBQ! Grill je vlees direct op hoge tempratuur als het rundvlees een dunnere steak is, voor dikkere steak juist langzaam garen op lagere tempratuur met reversed searing. Plaats het rundvlees van de bavette niet direct boven de kolen en warm het vlees tot 45-48°C. daarna afgrillen boven de kolen en het resultaat in ongeëvenaard! Door langzaam te garen breekt het bindweefsel van de bavette af en zo krijgt je BBQ-vlees het meest malse resultaat.

That’s a different cookie!

Door de grove structuur is de bavette zeer geschikt om te marineren met je favoriete marinade en rubs. Door de groeven trekken de smaken heel goed in het rundvlees. Recepten met een zuurtje in marinades zorgen ervoor dat bindweefsel van de bavette al wordt afgebroken, het vlees wordt daardoor nog malser.

Tip van onze slager: Weet je wat ook lekker is op de BBQ in een heerlijke marinade? Heerlijke Iberico varkensvlees. Kijk op Valkslagerij.nl voor lekkere recepten.

Bavette vlees bestellen

Heb je al eens Bavette rundvlees geprobeerd? Flapsteak misschien? Welke naam je ook kent (of niet kent), dit is een ongelooflijk lekker stuk vlees. Wij bij Valkslagerij verkopen dit heerlijke vlees online. Bavette vlees is dikker en groter dan een normaal stuk biefstuk waardoor het een geweldige optie is als je voor meerdere mensen kookt. Wij zijn al jaren een begrip in vlees vanwege onze hotels. Om die reden verkopen wij ons vlees online en verblijden wij je met ons beste vlees.

De Bavette steak heeft unieke spiervezels die deze snit een geweldige textuur geven. Het vlees komt van de buik van het rundvlees, waar de training die ze krijgen door een levensstijl op de weide te leiden.

Bestel vandaag uw bavette, morgen als steak op uw bord

Onderhand zin gekregen in bavette kopen? Bestel dan vandaag nog voor 23:59 uur en je bestelling is morgen in huis (met uitsluiting van weekenddagen). Wij bezorgen al ons vlees met een speciale next-day-delivery van Trunkrs, daardoor wordt de bestelling op de juiste tempratuur en met de juiste zorg bezorgd. Bestellingen boven de 75 euro bezorgen we zelfs gratis.

Mocht u extra informatie willen over het bereiden van de bavette. Kijk dan op de meegeleverde bereidingswijzer en uw BBQ wordt een geheid succes. Of kijk naar alle recepten met bavette.

Bavette bereiden | Bavette-recept

Eén van onze favoriete bavette-recepten is bavette-taco's. Wat heb je nodig voor 12 personen?

Voor de bavette taco's:

 • 3 rode uien
 • 4 el olijfolie
 • 600 gram bavette (bestel bavette bij onze online slagerij)
 • avocado
 • 200 gram gerapste kaas

Bavette-rub:

 • 1 takje rozemarijn
 • 2 el paprikapoeder
 • 2 el knoflookpoeder
 • 2 el uienpoeder
 • 1 el komijnzaad
 • zout & peper

Frisse dip voor bij de bavette-taco's:

 • 4 grote tomaten
 • 1 jalepeno peper
 • 4 knoflooktenen
 • 2 limoenen

Waarom wordt Bavette ook wel Maanvlees genoemd?

Bavette/Maanvlees is hetzelfde. In het Nederlands noemt met het soms maanvlees omdat het een beetje op een halve maan lijkt wanneer je bavettevlees op tafel legt. De Engelsen noemen bavette flap meat. Vinkenlap (flank steak) lijkt op bavette maar is niet hetzelfde. Bavette bestellen online is een goede keuze want je kunt er ongelofelijk veel kanten mee op. Koop bavette en geniet er van met slechts wat zout er peper of maak er reepjes van voor in een recept. De online slagerij van Valk is dé plek voor kwaliteitsbavette voor een scherpe prijs. Bestel bavette nu en krijgt het gratis thuisbezorgd vanaf 75 euro.