Online buikspek kopen| spek bestellen?

Zoals de naam het aangeeft is het deel afkomstig van de buik van een varken. Buikspek bestaat uit laag vel, onderhuidse laag vet, laag spierweefsels met bindweefsel en nog een laag spieren. Buikspek bestellen is erg populair en ideaal om te bereiden. Tijdens het bereiden van het vlees komen alle lagen namelijk samen waardoor er een heerlijke smaak ontstaat van mals vlees met een knapperig velletje.

Van buikspek kun je verschillende top gerechten maken. Denk aan Pork Belly, Porchetta, Pancetta, Hakkepeter of simpele speklappen op de BBQ. Deze stukken varkensvlees worden vaak in grote stukken online gekocht. Buikspek is erg populair met slow cooking. Met slow cooking word vaak een groot stuk spek gebruikt. Deze stukken spek wegen vaak meer dan 1000 gram, hierdoor is buikspek online bestellen met thuisbezorging ideaal. Buikspek online kopen op valkslagerij.nl is binnen enkele seconden gebeurd. Het enige wat je moet doen is je gewenste stuk varkensvlees in het winkelmandje toevoegen en afrekenen. Eén van de grootste voordelen van buikspek kopen is dat je niet zelf hoeft te sjouwen met het grote stuk vlees. 

Valkslagerij biedt verschillende stukken spek aan. Zo kun je buikspek met en zonder zwoerd van het merk Duke of Berkshire en Topvarken online bestellen. Niet bekend met het verschil? Lees dan snel verder.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
Buikspek TOPvarken

Buikspek TOPvarken

Vanaf € 11,45
Buikspek met zwoerd TOPvarken

Buikspek met zwoerd TOPvarken

Vanaf € 11,20 Normale prijs € 12,95
-14%
Buikspek zonder Zwoerd The Duke of Berkshire
graan

Buikspek zonder Zwoerd The Duke of Berkshire

Vanaf € 18,95 Normale prijs € 23,95
-21%

Buikspek met zwoerd kopen

Buikspek (varkensbuik) kun je kopen/bestellen met of zonder zwoerd. Het zwoerd is de buitenste laag dat aan de varkensbuik zit. Je kunt het dus eigenlijk zien als de huid van een varken. Het spek is verkrijgbaar met en zonder zwoerd omdat het vlees op verschillende manieren kan worden bereid.

Het zwoerd zorgt voor smaak verschillen. Als je buikspek met zwoerd bakt, trekt het vet uit het zwoerd in de buik. Doordat er nog meer vet bijkomt in de buik, krijgt het vlees nog meer smaak. Vet houdt namelijk de smaak van het vlees vast. Ook zorgt het zwoerd voor een lekker knapperig laagje.

We verkopen spek zonder zwoerd afkomstig van één van de beste varkensrassen, namelijk Duke of Berkshire. Het Engelse varkensras heeft een speciaal graan dieet waardoor de varkens extreem smaakvol zijn. Wat meteen opvalt aan het Duke of Berkshire-varken is de donkere kleur en speciale marmering. Deze staan voor een unieke malsheid en sappigheid die alleen voorkomt bij deze Engelse varkens. We verkopen naast buikspek ook andere stukken vlees van dit prachtige dierenras. Denk aan karbonades, varkensentrecote en varkenshaas.

Buikspek zonder zwoerd bestellen (pork belly)

Buikspek zonder zwoerd smaakt ook erg lekker. Bij buikspek zonder zwoerd word er vaak alleen nog een rub op gemeerd. Dit om vervolgens het heerlijk te grillen op de BBQ. Buikspek zonder zwoerd word vaak gekozen omdat de mogelijkheden enorm zijn met het stuk vlees. Je kunt er speklappen van snijden, gebruiken voor in de bami pangang of beroemde porchetta van maken. Buikspek zonder zwoerd is vooral ideaal om je eigen draai eraan te geven. Bij Valkslagerij kun je de buikspek zonder zwoerd bestellen vanaf €9,45.

Porchetta is een Italiaans gerecht. Het buikspek word eerst met verschillende kruiden ingesmeerd en besprenkeld met citroensap. Daarna gaat het stuk vlees opgerold en al de oven in. De temperatuur van de oven moet tussen de 60 tot 70 graden zijn. Als laatste stap worden er mooie plakjes van gesneden. Echt een klassiek en culinair gerecht.

Hoe maak je een perfect stuk buikspek klaar?

Buikspek is erg populair onder de mensen die houden van slow cooking. Slow cooking is op lage temperatuur vlees bereiden. Voor slow cooking word vaak een groot vettig stuk gebruikt. U kunt bij valkslagerij buikspek kopen vanaf 1000 gram. Ons buikspek is heerlijk vettig met een verrukkelijk smaak. Niet bekend met slow cooking van buikspek? Volg dan deze stappen voor een perfecte buikspek.

Buikspek voorbereiding:

  1. Voor een buikspek met een krokante smaak moet je een buikspek online bestellen met zwoerd. (Heb je een stuk buikspek gekocht zonder zwoerd, begin dan bij stap 3)
    Het eerste wat je moet doen is het stuk vlees droog krijgen. Zorg dat de kant met zwoerd omhoog ligt. Dep nu het vlees droog. Je kan het vlees droog deppen met een theedoek.
  2. Nu het vlees droog is gaan we een inkeping maken in de vorm van een ruit. Gebruik hiervoor een scherp mes. Ga met het mes 0.5 tot 1 cm diep in het vlees (zwoerd/huid) Zorg ervoor dat je alleen het zwoerd een inkeping geeft en het vlees niet raakt. Tussen de lijnen moet ongeveer 1 cm zitten.
  3. Tijd voor een marinade. Maak je gewenste marinade. Leg je marinade in de ovenschaal met het stuk vlees. Zorg hierbij voor dat de marinade niet het zwoerd aanraakt. (Op valkslagerij kunt u ook buikspek marinades kopen)
  4. Nu moeten we het vlees laten rusten. Zet de ovenschaal niet afgedekt in de koelkast en laat dit een nacht staan. We doen we zodat het vlees goed kan opdrogen.
  5. De volgende ochtend dep je het overgebleven vocht weg met keukenpapier. Als je dat hebt gedaan gaan we de buikspek goed insmeren met olijfolie. (De olie voorkomt dat er vocht in het vlees trekt)
  6. Bedek nu het zwoerd met een dikke laag grof zeezout. (Het groffe zeezout gaat ervoor zorgen dat het vocht wat in het vlees zat eruit word getrokken) Plaats nu het stuk vlees terug in de koelkast. (niet afgedekt)
  7. Nu de voorbereiding klaar is gaan we beginnen met het echte werk.

Buikspek op de BBQ grillen-bakken:

  1. Veeg de zoutkorst af van het vlees.
  2. Steek de BBQ heet op en creëer een indirecte (koelere) hittezone met de kolen van de BBQ.
  3. Als de BBQ een stabiele temperatuur heeft van 150 graden Celsius kun je het stuk vlees begeleid op de BBQ neerleggen. (Zwoerd kant naar boven. Leg je het vlees andersom dan kan het vet vlam vatten.)
  4. Laat nu het vlees 2,5 uur op het vuur liggen.
  5. Steek de kernthermometerin de kern van de buikspek. Het vlees is gaar wanneer de temperatuur 72 graden Celsius is.
  6. Voor een krokante korst stook je de BBQ op naar 225 graden Celsius en laat je het vlees nog 20 min liggen.
  7. Leg het vlees op een houten plank en laat dit onder aluminiumfolie of een schone theedoek ongeveer 5 minuten rusten. (Aluminiumfolie niet volledig dichtvouwen)
  8. Serveer het vlees op je lievelingsbord en geniet van je perfect stuk buikspek onder genot van een sublieme wijn van Valkwijn.nl.