Ribeye online bestellen en kopen

Echte ribeye liefhebbers bestellen bij Valkslagerij.nl.
Met onze ribeye kun je alle kanten op. Van verrukkelijk garen op de BBQ, tot culinair bakken voor een diner. 

De ribeye wordt zonder bot uit de rib van een rund gehaald (boneless ribeye). Een ribeye steak is erg populair en wordt soms verward met een biefstuk. De ribben zitten meestal vol vet. Dit aanwezige vet zorgt voor de smaak van de ribeye. Tomahawk is ook een ribeye. Het verschil met een tomahawk ribeye en een normale ribeye is dat bij de tomahawk het bot eraan vast zit.

Valkslagerij verkoopt ribeye met verschillende smaken uit verschillende landen. Denk aan Japan, Uruguay, Brazilië, Spanje, Australië en onze eigen boerderij in Leiderdorp.

Ga je binnenkort gezellig barbecueën met vrienden? Dan raden we zeker de ribeye Alabama aan. Deze ribeye is heerlijk gemarineerd en geeft bij aanraking met het BBQ-vuur meteen een heerlijke geur af. Het vlees is heerlijk mals en voor vele hun favoriete stukje vlees op de BBQ. Ben je meer van exclusief vlees? Ga dan voor de Japanse Wagyu volbloed ribeye. Dit 850 dagen graan gevoerde stukje vlees is super sappig en een echte smaaksensatie.

Bestel bij valkslagerij! Bij een bestelbedrag boven de €100,- ontvangt u een gratis extra stuk vlees. Ons vlees is hét restaurantvlees van de Valk hotels. Voor 23:59 besteld is, volgende werkdag in huis.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Ribeye dieren ras

Elke ribeye heeft zijn eigen unieke smaak. De smaak ontstaat door de levensstijl van het rund. Denk aan, wat eten runderen? Waar leven de runderen? Leven ze in groepen of meer afgezonderd?

De runderen van Valkslagerij zijn afkomstig van de rassen Black Angus, Canchim, Belgische Blauwe en Japanse Black. Elk dieren ras is uniek. Zo zijn de runderen van de merken Japanse Black en Black Angus op graan dieet. Een graan dieet is een dieet waar de runderen alleen graan te eten krijgen. Ze drinken verder uit aanwezige meren en leven op open velden. Door het graan dieet produceren runderen heerlijk vet, ook wel marmering genoemd. Van vet is bekend dat het smaak vasthoud. Je zou kunnen zeggen, hoe dikker het vee, hoe beter het vlees smaakt.

Ribeye graan dieet

De Japanse black runderen zijn minimaal 850 dagen op graan dieet. De Black Angus runderen verschillen. Zo zijn de Black Angus runderen uit Australië 120 dagen en Black Angus runderen uit Spanje 300 dagen op graan dieet. De hoeveelheid dagen zegt veel over het vlees. We weten dat vet smaak vasthoud. Je kunt het dus zien als, hoe langer de runderen op graan dieet zijn, hoe meer vet de runderen hebben aangemaakt.

­­Ribeye gras dieet

De runderen van onze eigen boerderij zijn niet graan gevoerd. Maar toch zijn we er in geslaagd om het beste uit de runderen te halen voor een perfecte ribeye steak. Ribeye staat erom bekend dat het vlees heerlijk mals is. Op boerderij De Gouden Leeuw laten we onze runderen drogen in klimaat kasten. Door de runderen eerst nog even te laten drogen verliest de rund vocht, waardoor de smaak sterker wordt. Ook word hierdoor het vlees malser.

De runderen uit Brazilië krijgen gras en kruiden te eten. Gras is de natuurlijke voedingsbron van het rund. De Braziliaanse runderen leven dan ook op natuur velden. Doordat veehouders niets doen met de velden eten de runderen naast gras ook eventuele kruiden en natuurlijke stoffen.  

Het verschil tussen gras en graan dieet

Het grootste verschil is dat gras een natuurlijke voedsel bron is en graan niet. Bij het graan dieet maken de runderen sneller vet aan. Hierdoor zijn de runderen sneller volwassen en klaar voor de slacht. Gras verteert langzaam, hierdoor groeien de runderen minder snel en duurt het totaal proces langer.   

Ook is de smaak anders. Bij gras gevoerde runderen moet je vaak langer kauwen en is de smaak wat wilder. Gras gevoerde runderen smaken dan ook vaak beter met je favoriete saus. Een graan gevoerde rund heeft meer smaak en is vaak wat sappiger vanwege het vet.

Hoe maak je een Ribeye klaar?

Ribeye kun je op verschillende manieren klaar maken. De populairste manieren van ribeye bereiden is in de koekenpan of op de BBQ. Tijdens het klaar maken heb je ook nog verschillende stijlen die je zou kunnen toepassen. Zo kun je het vlees rare, medium rare, medium rosé, medium well done of well done bereiden.

Nog niet eerder een ribeye klaar gemaakt? Geen probleem, met valkslagerij bereid je nu een perfecte ribeye. 

Ribeye bereidingswijzer-recept Pan

  • Stap 1
    Haal het braadstuk 30-60 min vóór bereiding uit de koeling (Afhankelijk van de grootte van het vlees.) Zet een gepaste pan op hoog vuur met wat olie. Laat de pan nu goed heet worden. (In de pan moet genoeg ruimte zijn om de ribeye egaal te kunnen bakken.)
  • Stap 2
    Dep het vlees goed droog, leg vervolgens het vlees begeleid in de pan.
  • Stap 3
    Zet nu het vuur op middelhoge temperatuur. Bak de ribeye aan beide kanten.

x

Rare

Medium Rare

Medium Rose

Medium Well done

Well done

Kerntemperatuur

Ribeye

2 x 1.5 Min

2 x 2.5

Min

2 x 4

Min

2 x 5

Min

2 x 6

Min

50- 55

 

 

 

 

 

Tip: voeg de laatste minuut een klontje (room)boter toe en bedruip het vlees met het

bakvet.

  • Stap 4
    Leg de ribeye op een houten plank en laat dit nu onder aluminiumfolie of een schone theedoek ongeveer 5 minuten rusten. (Aluminiumfolie niet volledig dichtvouwen)
    Jus erbij? Schraap met een houten lepel de bakresten uit de pan, voeg 1 eetlepel water toe en zet het vuur laag. Roer tot er een bruine jus ontstaat.
  • Stap 5
    Serveer de ribeye op je lievelingsbord en voeg nu eventueel de jus erbij.
  • Stap 6
    Ga er goed voor zitten met een heerlijke wijn van Valkwijn.nl en het smullen kan beginnen!

Ribeye bereidingswijzer-recept BBQ

  • Stap 1
    Haal de ribeye 30-90 min vóór bereiding uit de koeling (Afhankelijk van de grootte van het vlees)
  • Stap 2
    Steek de BBQ heet op en creëer een directe (hete) en indirecte (koelere) hittezone met de kolen van de BBQ.  
  • Stap 3
    Dep het vlees goed droog. Bij gemarineerd vlees hoeft dit niet. Kruid het vlees naar smaak (indien nodig). Als de BBQ een stabiele temperatuur heeft van 160 -180 graden kun je de ribeye begeleid op de BBQ neerleggen. Laat het vlees nu rondom licht bruin worden.
  • Stap 4
    Als de ribeye een licht bruin laagje begint te krijgen haal je de ribeye van de BBQ.
    Breng nu de BBQ temperatuur terug naar 120-130 graden Celsius.
    Zodra de BBQ op juiste temperatuur is kan de ribeye terug op de BBQ om gegaard worden.
  • Stap 5
    Steek de kernthermometer in de kern van de ribeye. De ribeye is gaar wanneer de temperatuur 50 tot 55 graden Celsius is.
  • Stap 6
    Leg de ribeye op een houten plank en laat dit nu onder aluminiumfolie of een schone theedoek ongeveer 5 minuten rusten. (Aluminiumfolie niet volledig dichtvouwen)
  • Stap 7
    Serveer de ribeye op je lievelingsbord en geniet van je perfecte stukje vlees onder genot van een sublieme wijn van Valkwijn.nl.