Online Black Angus beef kopen - Bestellen voor thuis

Koop uw Black Angus rundvlees via Valkslagerij.nl en geniet van uw heerlijke BBQ-moment, uw fantastische dinner met vrienden of uw heerlijke grillfestijn! Koop uw favoriere Black Angus rundvlees gewoon vanaf de bank of stoel en binnen de kortste keren wordt uw bestelling zorgeloos 's avonds bezorgd.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wat is Black Angus rundvlees?

Black Angus is de naam van een runderras dat halverwege de 19e eeuw in Schotland is voortgebracht. Het is eigenlijk een afgeleide van de Aberdeen Angus. Deze zijn er in het rood (Red Angus), maar het overgrote deel is zwart (Black Angus).

De Schot Hugh Watson begon met het fokken van de Aberdeen Angus runderen. De allereerste runderen waren verschillend van kleur. Ook hadden sommige hadden hoorns en andere niet. Hugh Watson had destijds een voorkeur voor de zwarte stier en besloot deze voort te planten. Hier ontstond het Black Angus rund.

Steeds meer Schotten volgende Hugh Watson met het fokken van de Black Angus runderen. Het groeide in populariteit en in 1873 werd het ras voor het eerst naar de Verenigde Staten geëxporteerd. George Grant kwam met vier stieren in Kansas en fokte ze voort met Longhorn koeien. Hij ontwikkelde nakomelingen die geen hoornen hadden, zwaarder waren en beter tegen de winter konden. Sindsdien is Black Angus daar het meest populaire runderras. 

Wat zijn de kenmerken van deze Black Angus runderen?

Een Black Angus koe kenmerkt zich door de zwarte huid. Het heeft korte poten en geen hoorns. Het vlees bevat over het algemeen een mooie vetmarmering. Dit heet ook wel intramusculair vet. Het zorgt ervoor dat de spier soepel blijft. Vetmarmering in het vlees zorgt ervoor dat het vlees mals is. 

Black Angus runderen eten vooral gras en kruiden. Aan het eind van hun leven gaan de Black Angus runderen op een graan dieet. Dat varieert van 100 tot 300 dagen. Wij verkopen vanaf 150 dagen. Hoe meer dagen graan hoe meer vetmarmering. De smaak intensiteit zal daardoor stijgen. Wij verkopen zelfs het meest exclusieve black Angus ras, namelijk de Full blood Japanse Wagyu. Die runderen eten 850 dagen graan. Wat zorgt voor een ongekende vetmarmering en de meest intense vleessmaak wat we in de wereld hebben

Riviera Ranch, Urugayaans vlees

Deze Black Angus leven in de open velden van Uruguay. Heel hun leven eten ze lekker gras en kruiden. De laatste dagen eten ze graan. Graan zorgt voor in musculair vet. Dat geeft zijn smaak en malsheid. De Black Angus runderen van Riviera Ranch eten minimaal 150 dagen graan. Deze runderen hebben een heel goed leven gehad. Dat proef je terug!

Black Angus rundvlees van UMI bestellen

5-sterren restaurants serveren vaak vlees van het Uruguayaanse label UMI. De black angus rumpsteak en black angus burgers zijn favoriet!

Wat is het beste koeienras?

Het Black Angusras wordt vaak gezien als het beste ras rund in de wereld.

Black Angus prijs per kg?

De kiloprijs van Black Angus Beef is goedkoop: slechts €10,60 per kilo bij Burgers en € 29,95 bij een Bavette.

Black Angus recept?

Check dit heerlijke Black Angus Ossenhaas recept met jus de veaux, pastinaakcrème en beukenzwammen.

Het lekkerste Black Angus burger recept

De beste burger van de wereld, hoe maak je die? Lees het recept hier