Ibérico vlees | online bestellen bij Valkslagerij

Ibérico vlees komt van het ibérico-varken en is algemeen bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld en wordt daarom ook wel de “Wagyu” onder de varkens genoemd. Bij valkslagerij kun je de lekkerste stukken ibérico vlees kopen. Zo kun je gaan voor de klassieke sparerib, secreto of rib fingers! 

Het ibérico vlees online bestellen is binnen enkele seconden gebeurt. Het enige wat je moet doen is je lievelingsstuk Ibérico vlees toevoegen in het winkelmandje en afrekenen. 

Ook krijg je vanaf een bestelbedrag van €100,- een gratis stuk vlees cadeau. Alleen hierom wil je al bestellen. Valkslagerij werkt samen met het bezorgbedrijf Trunkers. Onze levertijden zijn maandag t/m vrijdag tussen 17.00 – 22.00 uur. Dit betekend avondlevering! De bestellingen worden dag van bezorging in de ochtend met veel zorg en nauwkeurigheid verpakt. Hierdoor is je bestelling max 7 uur onderweg en komt de levering op perfecte temperaturen aan op bestemming. De producten worden Quickfrozen geleverd. Door de Quickfrozen teckniek kunnen de producten nog makkelijk je vrizer in, zonder dat het zijn kwaliteit verliest. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
Rib Fingers Iberico Gemarineerd

Rib Fingers Iberico Gemarineerd

Aanbiedingsprijs € 7,18 Normale prijs € 7,98
-10%
Rib Fingers Iberico

Rib Fingers Iberico

Aanbiedingsprijs € 6,27 Normale prijs € 6,97
-10%
Secreto Iberico

Secreto Iberico

Vanaf € 20,97
Spareribs Iberico

Spareribs Iberico

Vanaf € 8,80 Normale prijs € 9,78
-10%

Pata Negra Ibérico 

Ibérico vlees staat vanwege het kenmerkende zwarte hoefje ook wel bekend onder de Spaanse koosnaam Pata Negra.

De Ibérico-ham varkens zijn alleen te vinden in het zuiden-westen van Spanje op de Iberische schiereilanden. Op de eilanden kunnen de Pata Negra (ibérico) op een natuurlijke manier leven en worden ze goed verzorgd. Ze leven heerlijk buiten en eten gras, kruiden, wortels en olijven. Richting de zomer krijgen de ibérico varkens graan te eten. Graan zorgt ervoor dat de varkens sneller aankomen. Rond de herfst eten de varkens vooral eikels (bellota’s) die van de bomen vallen. Door het eten van de eikels krijgt het Ibérico varken zijn karakteristieke smaak. De nootachtige smaak is erg uniek en zeker de moeite waard om te proberen/bestellen.

Het bijzondere aan de pata negra is dat het dier beschermd wordt door de Spaanse wet- en regelgeving. Deze bescherming geldt zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht, met als doel het ras zo zuiver mogelijk te houden en de kwaliteit van leven en het vlees te waarborgen. Ibérico vlees online bestellen is hierdoor nog beter. Doordat de varkens diervriendelijk worden onderhouden betekend dit dat je bij Valkslagerij een eerlijk stukje vlees online koopt.

Ibérico varkensvlees

Het Ibérico ras komt alleen voor in Spanje. De varkens worden niet doorgefokt in anderen landen. Onze Ibérico-varkens komen dus uiteraard ook uit Spanje. Alleen de varkens maken eerst een tussenstop in België. De varkens worden namelijk niet in Spanje geslacht maar in België. De varkens hebben dus best een lange rit erop zitten voordat ze in Nederland te koop zijn.

We hebben het al eerder gehad over het eetpatroon van de Ibérico -varkens. De varkens eten in herfst de eikels van de grond. Soms wel kilo’s eikels per dag. Hierdoor worden de varkens snel volwassen en wegen ze soms wel 160 tot 180 kilo. Doordat de pata negra zo snel volwassen worden gaan ze ook sneller naar de slacht. Hoe sneller het slacht proces, hoe sneller wij Ibérico vlees online kopen/ Ibérico vlees kunnen bestellen.

Het vlees van de varkens is vettig en heeft door het eten van de eikels een kruidige, nootachtige smaak. Het vet is grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen.

Verder zijn de Ibérico varkens niet de enige varkensrassen in Europa dat kan leven in het wild. In de regio Salamanca leven zij in vrijheid, de Iberische varkens voeden zich met eikels, waardoor hun vlees unieke en speciale kwaliteiten verkrijgt, voornamelijk oliezuur. De inhoud van dit zuur in Iberische eikel-gevoede varkens is erg gelijk aan de zuren gevonden in olijfolie of avocado. Door het geïnfiltreerde vet, geeft het gehele varkensvlees meer hoogwaardige stukken dan gewoon varkensvlees bestellen.

Secreto Ibérico

Je kunt veel verschillende stukken snijden en klaar maken van een Ibérico-varken. Secreto Ibérico is zo'n snit. Niet alleen omdat dit een bijzonder Iberisch stuk vlees is, maar ook omdat ze in Spanje verschillende snijtechnieken gebruiken. Ibérico Secreto is erg gemarmerd en wordt dus heel sappig wanneer je het verhit. Hierdoor krijgt het vlees een buitengewone smaak en is het ontzettend mals en succulent. Een perfect stuk Ibérico voor een online bestelling.