Ibérico vlees | online bestellen bij Valkslagerij

Hier vindt u onze top selectie van Ibérico varkensvlees. Ibérico vlees heet zo, omdat het van de ibérico-varken komt en staat algemeen bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld. Het wordt daarom ook wel de “Wagyu” onder het varken genoemd. Bij de Valkslagerij kun je de lekkerste stukken Ibérico-vlees kopen van de hoogste kwaliteit. Ga je voor de klassieke spareribs, secreto iberico of lekkere Ibérico rib fingers?

Ibérico vlees online bestellen is binnen enkele seconden gebeurt. Het enige wat u moet doen is uw lievelingsstuk Ibérico vlees toevoegen aan uw winkelmandje, een bezorgdatum kiezen en dan alleen nog even afrekenen. 

De Valkslagerij bezorgt uw bestelling doordeweeks tussen 17:00 en 22:00. Het is dus zo gepiept. Ibérico-vlees bestellen wordt hierdoor wel erg makkelijk. We verpakken uw bestelling in de ochtend en diezelfde avond heeft u het al in huis. Hierdoor is uw bestelde Ibéricovlees maximaal zeven uur onderweg en komt het altijd goed gekoeld bij u aan. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
Iberico Rack

Iberico Rack

Aanbiedingsprijs € 19,95 Normale prijs € 22,95
-13%
Secreto Iberico
graan

Pata Negra Ibérico 

Ibérico vlees staat vanwege het kenmerkende zwarte hoefje ook wel bekend onder de Spaanse koosnaam Pata Negra. De Ibérico-ham varkens zijn alleen te vinden in het zuiden-westen van Spanje op de Iberische schiereilanden. Op de eilanden kunnen de Pata Negra (ibérico) op een natuurlijke manier leven en worden ze goed verzorgd. De iberico varkens leven heerlijk buiten en eten gras, kruiden, wortels en olijven. Richting de zomer krijgen de ibérico varkens graan te eten. Rond de herfst eten de varkens vooral eikels (bellota’s) die van de bomen vallen. Door het eten van de eikels krijgt het Ibérico-varken zijn karakteristieke smaak. De nootachtige smaak is erg uniek en zeker de moeite waard om te proberen. Bestel iberico spareribs voor thuis.

Bestel Iberico Spareribs

Het bijzondere aan de pata negra is dat het iberico-dier beschermd wordt door de Spaanse wet- en regelgeving. Deze bescherming geldt zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht, met als doel het ibericoras zo zuiver mogelijk te houden en de kwaliteit van leven en het varkensvlees te waarborgen. Ibérico vlees online bestellen is hierdoor nog beter. Doordat de varkens diervriendelijk worden onderhouden betekend dit dat je bij de online slagerij van Valk een eerlijk stukje ibericovlees online koopt. Secreto Iberico kopen online is misschien wel de lekkerste keuze, maar iedereen heeft zijn favoriet.

Ibérico varkensvlees kopen

Het Ibérico ras komt alleen voor in Spanje. De varkens worden niet doorgefokt in anderen landen. Onze Ibérico-varkens komen dus uiteraard ook uit Spanje. Alleen de varkens maken eerst een tussenstop in België. De varkens worden namelijk niet in Spanje geslacht maar in België. De varkens van het iberico-ras hebben dus best een lange rit erop zitten voordat ze in Nederland te koop zijn. Koop Iberico varkensvlees online bij valkslagerij en je bent er zeker van waar het dier vandaan komt.

Iberico spareribs online bestellen

We hebben het al eerder gehad over het eetpatroon van de Ibérico-varkens. De varkens eten in herfst de eikels van de grond. Soms wel kilo’s eikels per dag. Hierdoor worden de ibericovarkentjes snel volwassen en wegen ze soms wel 160 tot 180 kilo. Iberico spareribs online bestellen kan gemakkelijk op valkslagerij.nl, de online slager voor jouw Ibérico-varkensvlees bestellingen.

Koop Ibérico Ribfingers

Het vlees van de varkens is vettig en heeft door het eten van de eikels een kruidige, nootachtige smaak. Het vet is grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen.

Verder zijn de Ibérico varkens niet de enige varkensrassen in Europa dat kan leven in het wild. In de Spaanse regio Salamanca leven zij in vrijheid, de Iberische varkens voeden zich met eikels, waardoor hun vlees unieke en speciale kwaliteiten verkrijgt, voornamelijk oliezuur. De inhoud van dit zuur in Iberische eikel-gevoede varkens is erg gelijk aan de zuren gevonden in olijfolie of avocado. Door het geïnfiltreerde vet, geeft het gehele varkensvlees meer hoogwaardige stukken dan gewoon varkensvlees bestellen.

Wat is Secreto Iberico?

Je kunt veel verschillende stukken snijden en klaar maken van een Ibérico-varken. Secreto Ibérico is zo'n snit. Niet alleen omdat dit een bijzonder Iberisch stuk vlees is, maar ook omdat ze in Spanje verschillende snijtechnieken gebruiken. Ibérico Secreto is erg gemarmerd en wordt dus heel sappig wanneer je het verhit. Hierdoor krijgt het vlees een buitengewone smaak en is het ontzettend mals en succulent. Een perfect stuk Ibérico bestellen doe je gewoon online!