Parelcouscous met Lamsrack

Parelcouscous met lamsrack

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 gram lamsrack
  • 200 gram parelcouscous
  • 175 gram witte wijnazijn
  • 5 dl kippenbouillon
  • halve ui
  • teen knoflook
  • gemengde sla
  • 20 gram peultjes of sugar snaps
  • wat verse doperwten
  • 50 gr crème fraiche
  • 30 gr Parmezaanse kaas

 

Groene kruiden dressing ingrediënten:

  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el limoensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • peper en zout
  • 10 gram fijn gesneden peterselie
  • 10 gram fijn gesneden dragon
  • 5 gram fijn gesneden bieslook
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Toon
per pagina
Sorteer op

Bereidingswijze:

Snipper de ui en fruit dit aan in de pan met wat olie en 1 teen geperste knoflook. Voeg de couscous hieraan toe en zet dit goed aan in de pan. Blus het geheel af met 175 gram witte wijnazijn. Voeg direct hierna de kippenbouillon toe en zet het vuur laag. Blancheer in de tussentijd de doperwten en peultjes beetgaar voor ongeveer twee minuten. Spel direct af met koud water. Voeg de crème fraiche en Parmezaanse kaas toe als de couscous gaar is en breng dit op smaak met peper en zout. Voeg de doperwten en sugar snaps toe aan de couscous.

Zorg ervoor dat de lamsrack op kamertemperatuur is voordat je het gerecht gaat bereiden. Bak de lamskroon kort aan in een bakpan en gaar verder in de oven, 10 tot 15 minuten op 175 graden. Laat het vlees daarna even rusten.

Tip: meten is weten! Gebruik een kernthermometer en houdt een kern van tussen de 52 en 54 aan.

Voeg alle ingrediënten van de dressing, op de verse kruiden na, bij elkaar en meng dit tot een geheel. Voeg de verse kruiden toe en mix dit met een staafmixer tot een geheel. Maak de gemengde sla aan met de dressing. Maak de borden op met de couscous en de sla en snijd de lamsrack in kleine lamskroontjes. Maak de salade naar wens op.