Iberico

Het Ibérico-varken is algemeen bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld en wordt daarom ook wel de “Wagyu” onder de varkens genoemd. De Ibérico-varkens zijn alleen te vinden op het Iberische schiereiland, het ras wordt daar beschermd door de Spaanse wet- en regelgeving. Deze bescherming geldt zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht, met als doel het ras zo zuiver mogelijk te houden en de kwaliteit van leven en het vlees te waarborgen. Ibérico-vlees staat vanwege het kenmerkende zwarte hoefje ook wel bekend onder de Spaanse koosnaam Pata Negra.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Voeding van het Iberico varken

Iberico varkens is het enige varkensras in Europa dat kan leven in het wild. In de regio Salamanca leven zij in vrijheid, de Iberische varkens voeden zich met eikels, waardoor hun vlees unieke en speciale kwaliteiten verkrijgt, voornamelijk oliezuur. De inhoud van dit zuur in Iberische eikel-gevoede varkens (58-65%) is erg gelijk aan de zuren gevonden in olijfolie (65-70%) of avocado. Door het geïnfiltreerde vet, geeft het gehele varkensvlees meer hoogwaardige stukken dan gewoon varkensvlees.