Ibérico vlees bestellen | Ibérico online kopen bij Valkslagerij

Het Ibérico-varken is algemeen bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld en wordt daarom ook wel de “Wagyu” onder de varkens genoemd. De Ibérico-varkens zijn alleen te vinden in het zuiden-westen van Spanje op de Iberische schiereilanden. Op de eilanden kunnen de varkens op een natuurlijke manier leven en worden ze goed verzorgd. Ze leven heerlijk buiten en eten gras, kruiden, wortels en olijven. Richting de zomer krijgen de varkens graan te eten. Graan zorgt ervoor dat de varkens sneller aankomen. Rond de herfst eten de varkens vooral eikels (bellota’s) die van de bomen vallen. Door het eten van de eikels krijgt het Iberico-varken zijn karakteristieke smaak.

Het bijzondere aan het Iberico-varken is dat het dier beschermd wordt door de Spaanse wet- en regelgeving. Deze bescherming geldt zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht, met als doel het ras zo zuiver mogelijk te houden en de kwaliteit van leven en het vlees te waarborgen.

Ibérico-vlees staat vanwege het kenmerkende zwarte hoefje ook wel bekend onder de Spaanse koosnaam Pata Negra.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
Iberico Rack

Iberico Rack

Aanbiedingsprijs € 19,95 Normale prijs € 22,95
-13%
Secreto Iberico
graan

Ibérico varkensvlees bestellen

Het Ibérico ras komt alleen voor in Spanje. De varkens worden niet doorgefokt in anderen landen. Onze Iberico-varkens komen dus uiteraard ook uit Spanje. Alleen de varkens maken eerst een tussenstop in België. De varkens worden namelijk niet in Spanje geslacht maar in België.

We hebben het al eerder gehad over het eetpatroon van de Iberico-varkens. De varkens eten in herfst de eikels van de grond. Soms wel kilo’s eikels per dag. Hierdoor worden de varkens snel volwassen en wegen ze soms wel 160 tot 180 kilo. Het vlees van de varkens is vettig en heeft door het eten van de eikels een kruidige, nootachtige smaak. Het vet is grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen.

Verder zijn de Iberico varkens niet de enige varkensrassen in Europa dat kan leven in het wild. In de regio Salamanca leven ze in vrijheid, de Iberische varkens voeden zich met eikels, waardoor hun vlees unieke en speciale kwaliteiten verkrijgt, voornamelijk oliezuur. De inhoud van dit zuur in Iberische eikel-gevoede varkens (58-65%) is erg gelijk aan de zuren gevonden in olijfolie (65-70%) of avocado. Door het geïnfiltreerde vet, geeft het gehele varkensvlees meer hoogwaardige stukken dan gewoon varkensvlees.

Ibérico vlees

Je kunt veel verschillende stukken snijden en klaar maken van een Iberico-varken. Secreto Iberico is zo'n snit. Niet alleen omdat dit een heel bijzonder Iberisch vlees is, maar ook omdat ze in Spanje verschillende snijtechnieken gebruiken. Iberico Secreto is erg gemarmerd en wordt dus heel sappig wanneer je het verhit. Hierdoor krijgt het vlees een buitengewone smaak en is het ontzettend mals en succulent.

Ibérico vlees online kopen?

Dat is heel eenvoudig. Je kiest je vlees, voegt het toe in de winkelwagen en kiest vervolgens zelf je leverdag. We verkopen alleen vlees van restaurantkwaliteit. Scherpe prijzen, groot assortiment! Voor 23:59 besteld, volgende werkdag in huis.

We leveren van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 – 22.00 met Trunkrs. Avondlevering dus!