Het beste Wagyu beef kopen, online Wagyuvlees

Exclusiever en beter vlees dan Wagyu Beef ga je niet vinden. Het 'kaviaar onder het rundvlees' afkomstig van Japanse Wagyu runderen is pas recentelijk te koop in Nederland. A5 Wagyu beef bestellen blijft echter niet iets allerdaags, het is echt iets voor een speciale gelegenheid. Vleesspecialisten hebben het over een smaakervaring zoals geen ander. Wilt u dit ook beleven? Bestel Wagyuvlees op valkslagerij.nl.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
Wagyu A5+ BMS12 Tournedos
850+
Wagyu A5 Ribeye
850+

Wagyu A5 Ribeye

Vanaf € 90,58
Wagyu A5 Entrecote
850+

Wagyu A5 Entrecote

Vanaf € 45,73
Wagyu A5 Picanha
850+

Wagyu A5 Picanha

Vanaf € 44,94
Wagyu A4 Spiesen
850+
Wagyu INK Entrecote Bestellen
300+

Wagyu F1 Entrecote INK

Vanaf € 18,95
Wagyu F1 Ossenhaas INK
300+

Wagyu F1 Ossenhaas INK

Vanaf € 19,99
Wagyu F1 Ribeye INK
300+

Wagyu F1 Ribeye INK

Vanaf € 24,95
-14%

Welke wijn drink je bij Wagyu beef?

Echte levensgenieters schenken thuis bij ieder mooi stuk vlees een net zo mooie wijn in. Wat dan te schenken bij zo'n prachtstuk als wagyu, het meest luxe vlees ter wereld? De populairste wagyu-wijn-spijs-combinatie is Shiraz. Deze wijn is vol maar niet té overheersend op het Japanse vlees. Is een Shiraz-wijn niet iets voor jou? Dan zou je kunnen kiezen voor een Bordeaux, Cabernet Sauvignon, Sangiovese of Merlot. Je vindt deze wijnen allemaal op valkwijn.nl en ze worden gratis thuisbezorgd vanaf een bepaald bedrag.

Wagyu vlees kopen

Bij Valkslagerij hechten we veel waarde aan de kwaliteit toegankelijkheid van ons wagyuassortiment. Voordat je wagyu vlees kopen kunt gaat het een strenge selectie vooraf. Zo houden we onze standaarden hoog, onze prijzen laag en maken we het voor jou een makkelijk om te kiezen voor wagyu thuis bezorgen.

Japans Wagyu A5 Beef

Het wordt ook wel de Rolls-Royce onder het vlees genoemd en overtreft ieder ander in marmeringsgraad, vlees- en vetkleur, de nootachtige smaak en bijzondere structuur. Volgens onze slagers is het de top-van-de-top, de Crème de la crème. Wagyuvlees komt oorspronkelijk uit Japan, maar de offsprings zijn inmiddels ook grazen te vinden in de Verenigde Staten van Amerika, Australië en het Zuid-Amerikaanse Uruguay. Wagyu kopen bij valkslagerij.nl is grotendeels van runderen uit Japan maar sinds kort hebben we ook Uruguyaanse halfbloed wagyu te koop voor thuis.

Het beste Wagyu vlees kopen

'The very best' wagyuvlees is dat met cijfer A-4 of A-5. Het woord Wagyu staat simpelweg voor ''Japans (wa) rund (gyu)''. De naam gaat alleen niet alleen over al het (rund)vlees dat geproduceerd wordt op het Aziatische eiland. Om wagyu te heten moet het aan specifieke en strenge criteria voldoen, zoals een zuivere bloedlijn en het DNA van het Japanse-rund.

Mythes over wagyuvlees

Sinds 1970 gaan er verhalen rond dat Japanse Black koeien een geweldig leven leiden waarin ze gemasseerd worden en zelfs bier te drinken krijgen. Hoewel een mooie gedachte, de verhalen zijn achterhaald. Toch hebben wagyurunderen weinig te klagen, vrij rondlopen op open grasvelden, een speciaal graandieet en veel aandacht van de boer. De hoge prijs van deze delicatesse is helaas geen mythe, door alle factoren stijgt de van een stukje prijs aanzienlijk. In Japan wordt Wagyu Beef daarom vaak gegeten in dunne reepjes bij bijvoorbeeld een shabu-shabu in plaats van grote steaks. Gelukkig kun je zeker zijn dat je de voordeligste wagyu besteld wanneer je bij Valk koopt, vergelijk het zelf.

Het Japanse vleesrund

De rundvleesindustrie van de aan de Aziatische oostkund liggende eiland Japan draait nog niet zo lang. Vroeger werd er geen koeienvlees gegeten door de Japanners, er rustte een taboo op. Sinds de komst van het Boedisme veranderde dit langzaam en nu kun je op de markt naast veel vis ook wagyu kopen. Tradioneel-Japanse Wagyu beef eten ze vaak als sushi topping, gebakken op een teppan gril bij een teppayaki restaurant.