Welkom op Valkslagerij.nl!

Leuk dat je even komt kijken op onze nieuwe website! We hebben een prachtig assortiment van het kwaliteitsvlees van Van der Valk. Zo haal je simpel en eenvoudig het restaurantgevoel naar je eigen eettafel of BBQ.

Gegrilde Black Angus Tomahawk met Roseval aardappelen, gegrilde groene asperges en zelfgemaakte pesto

Benodigheden: 

  • Keuken machine
  • BBQ
  • Kerntemperatuur meter
  • Kookpan
  • Aluminium folie

Ingrediënten:

  • Tomahawk
    • 900 gram
  • Roseval aardappelen
    • 600 gram
  • Groene asperges
    • 600 gram 
  • Honing tros tomaatjes
    • 300 gram 
  • Truffelmayonaise
  • Rozemarijn
  • Peper
  • Grof zeezout
  • Olijfolie

Ingrediënten Groene Pesto:

  • Basilicum
    • 1 bosje
  • Pijnboompitten
    • 100 gram 
  • Parmezaan
    • 100 gram 
  • Knoflook
    • 2 teentjes 
  • Olijfolie extra Virgin
    • 125 ml 
  • Keukenzout

 

Bereiding pesto:

Rooster de pijnboompitten licht bruin. Doe de basilicum, Parmezaan, olijfolie, knoflook en de afgekoelde pijnboompitten in de keukenmachine en blender tot een mooie groene pesto. Blender niet te lang, anders is er kans op schifting van de olie. Proef de pesto en voeg wat keukenzout toe naar smaak.

 

Bereiding Tomahawk:

Kook de Roseval aardappelen beetgaar, laat ze afkoelen. Snij ze in stukken. Voeg wat olijfolie, grof zeezout en Rosemarijn toe.

Stook je BBQ heet op en zorg voor een indirecte kant of optie (heat deflector, convertor). Haal de tomahawk een uur voor bereiding uit de koelkast. Dep de Tomahawk goed droog en bestrooi hem met grof zeezout en olijfolie. Grill de Tomahawk mooi bruin aan beide kanten. Zorg dat de BBQ daalt in temperatuur, ongeveer 125 graden. Steek de kerntemperatuurmeter in het dikste deel van de Tomahawk en leg hem op de BBQ. Bestrooi de groene asperges en honing tros tomaatjes met wat olijfolie en grofzeezout en leg deze op de BBQ samen met de Roseval aardappelen.

Grill de groene asperges en Roseval aardappelen mooi bruin. Als de Tomahawk een kern van 53 graden Celsius heeft bereikt kan deze van de BBQ. Leg er wat aluminium folie overheen en laat 7 minuten rusten. Pak het vlees niet in. Zo verlies je de lekkere braadkorst. Maak de warme borden op met de Roseval aardappelen, groene asperges en honing tomaatjes. Snij de Tomahawk in mooie plakken en leg hem op een mooi bord of plank. Bestrooi hem met wat peper en verdeel je eigen gemaakte groene pesto eroverheen naar smaak. Leg het overgebleven bot erbij en laat je gasten genieten! De truffelmayo is een uitstekende combi met de Roseval aardappelen.

 

Eetsmakelijk!

 

Profiteer nu van uw kennismaak korting met code: valkseasons en ontvang 10% korting op uw eerste bestelling!

Klik hierrr voor ons gehele assortiment!