Ropa Vieja

Ropa Vieja

Ingrediënten:

  • 1 kg rib- of hamlappen
  • 3 gele uien
  • 2 paprika's
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 1/2 cup witte wijn
  • 500 ml water met 2 à 3 blokjes runderbouillon
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • tomatenpuree, peper en zout naar smaak
  • 1 laurierblad

Bereiding

Snij de ui en weeg de overige ingrediënten af. Dep het vlees droog en besprenkel aan beide kanten met wat peper en zout.

Verwarm een klein laagje olie en wanneer deze heet is schroeit u het vlees aan alle kanten dicht. Leg het vlees apart en bak de uien en paprika in dezelfde olie tot de uien glazig zijn. Voeg vervolgens de knoflook en kruiden toe.

Na ongeveer een minuut voegt u ok de wijn toe, breng dit aan de kook en schraap de bodem van de pan. Voeg vervolgens de bouillon en gezeefde tomaten toe, breng dit tot een sudder. Voeg het vlees en laurierblad toe en laat 3 à 4 uur sudderen.

Verwijder het vlees en trek dit met twee vorken uit elkaar. Voeg dit vervolgens weer toe aan de saus en laat nog +/- 30 minuten sudderen.

7 januari 2022