Lamskroon met groentekrans

Lamskroon met groentekrans

Ingrediënten (4 personen) :

  • 1,5 a 2 kilo lamskroon
  • 1 romanesco
  • 300 gr trostomaatjes
  • 400 gr krieltjes
  • 300 gram cantharellen
  • 2 courgettes
  • 300 gr wortel
  • Peterselie
  • Boter
  • Peper
  • zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet de schaal met tomaatjes in de warme oven en laat ze daarin 20 minuten garen. Kruid ondertussen de lamskroon met peper en zout. Smelt een beetje boter in een pan en schroei de lamskroon dicht aan beide zijden. Leg de lamskroon in een ovenschaal en bak de lamskroon in de oven gedurende ongeveer 15 minuten (of kerntemperatuur 50 graden).
Snijd de romanesco, de courgette en de wortel in mooie stukjes. Kook ongeveer 3 minuten en spoel af met koud water. Kook de krieltjes gaar in ongeveer 10 minuten. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze in kwarten. Verhit in een koekenpan wat olie en voeg de cantharellen toe. Eventueel kun je een snufje zout toevoegen. Roerbakken of wokken totdat de paddenstoelen goudbruin en zacht zijn, dan de pan van het vuur nemen. / Haal de lamskroon uit de oven en zet opzij onder wat aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten. Verwarm de groenten in een pannetje met een klein beetje boter. 

Serveertip

Serveer de lamskroon op een mooie schaal of een groot bord en leg de groenten er omheen.

Zonder saus is het vlees al heerlijk maar een mooie saus erbij maakt het natuurlijk helemaal af. Maak het jezelf makkelijk, op deze website verkopen we diverse huisgemaakte sauzen zoals rode wijn saus, truffelsaus en peperroom saus.

10 januari 2022