Het feest van chocolade eieren zoeken en brunchen, maar waarom vieren we het dit jaar niet met een uitgebreid paasdiner. Verwen dit jaar uw vrienden familie en kennissen met een zalig feestmaal. We verkopen verschillende stukken vlees voor een indrukmakend diner.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 49-52 van 52

Toon
per pagina
Sorteer op

Varkensrollade recept 

Om uw gasten te verwennen hebben we voor u een heerlijk varkensfiletrollade recept. Dit recept is eenvoudig te maken en echt een waar feestje op tafel. Zodra de rollade in de oven is, zal het water u in de mond lopen. Lees snel verder voor het volledige varkensrollade in bladerdeeg met cranberrysaus recept.

Varkensrollade in bladerdeeg met cranberrysaus  

In een paar eenvoudige stappen heeft u een waar prachtmaal op tafel. 

Ingrediënten;

  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg 
  • 900 gram varkensrollade 
  • 75 gram pancetta of gekookte spek
  • 2 eet lepels olijfolie 
  • 1 eetlepel paneermeel 
  • 1 ei 
  • 1 sjalot 
  • 250 gram cranberry's 
  • 1,5 eetlepel suiker 
  • 3 takjes tijm 
  • 100 mililiter sinaasappelsap

Benodigdheden;  

  • 1 deegroller 
  • 1 bakplaat bekleed in bakpapier 
  • 1 bakkwastje 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Bereidingswijze 

  1. Haal voorzichtig het touw van de rollade. Bestrooi het vlees met peper naar smaak en omwikkel de rollade met de plakjes pancetta of spek.
  2. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de rollade rondom bruin. Laat de rollade op het keukenblad even rusten/afkoelen. (Bewaar de pan met de bakvetten voor de saus!)
  3. Stapel de plakjes deeg op elkaar en rol de stapel met een deegroller uit tot een rechthoekige deeglap groot genoeg om de rollade in te verpakken (ca. 30 x 40 cm.) Leg de deeglap met een lange zijde naar je toe. Bestrooi het deeg met het paneermeel, laat daarbij rondom een rand van 5 cm vrij.
  4. Leg de rollade iets onder het midden van de deeglap. Vouw het deeg aan weerszijden van de rollade over het vlees. Rol het vlees dan in het deeg op. Laat het deeg op de randen 1 cm overlappen en snijd het overtollige deeg weg. Druk de naden goed dicht.
  5. Leg de rollade op de deegnaad op de bakplaat. Maak in het midden kruislings insnedes in het deeg zodat stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
  6. Klop het ei los. Bestrijk het deeg dun met ei. Versier het deeg met restjes deeg.
    (Bestrijk ook de restjes bladerdeeg met ei.)
  7. Bak de rollade in de voorverwarmde oven in 45-50 min. goudgeel en gaar. Snipper intussen de sjalot. Fruit de sjalot in het bakvet van de rollade. Schep er de bevroren cranberry's door en bak 2 min. mee. Voeg de suiker, tijm, het sinaasappelsap en 100 ml water toe en verwarm tot de bessen openspringen en een dikke saus ontstaat. Voeg eventueel wat extra water toe.
  8. Leg de rollade op een schaal en serveer met de cranberrysaus.
  9. Geniet van je zelfgemaakte varkensrollade met cranberrysaus.